Через вісім років наше господарство вже виробляє 2,7 мільйона літрів молока на рік
Його батько і дід приїхали з Голландії до Бразилії та працювали на молочному скотарстві, коли Фернандо був ще дитиною. Захоплення залишилося, і протягом останніх 8 років він керував діяльністю на своїй фермі Estancia Shalom з чудовими результатами.
Фернандо Слетжес – це третє покоління молочних фермерів – діяльність, яку розпочала родина в 1950 році. Ферма Естансія Шалом, розташована в Піраї-ду-Сул, Парана, поділяє свою діяльність між молочним скотарством і сільським господарством. Для корів використовують площу 100 га з однією посівом кукурудзяного силосу та двома урізами вівсяного силосу на рік. Паралельно є 70 га кукурудзи та зерна сої.
Від 60 лактуючих корів до 480 голів у стаді
Після восьми років утримання великої рогатої худоби голштинської породи ферма виробляє 2,7 мільйона літрів молока на рік. Спочатку воно мало 60 лактуючих корів. На сьогодні стадо налічує 480 голів: 280 молодняк і 200 лактуючих корів.
За словами Слейтєса, ферма зосереджується не лише на ефективному виробництві молока, а й на вирощуванні молодняку: «Щоб отримувати хороший прибуток у молочному виробництві, ми націлені на високе виробництво молока на теличках. Голштинська телиця вагою 570 кг і віком від 23 до 24 місяців досягає досягнутої нами продуктивності, від 40 до 45 літрів на добу, на піку в першій лактації, досягаючи високого врожаю за своє життя». Маючи загалом 10 співробітників, Фернандо має підтримку своєї родини, щоб продовжувати бізнес. «Моя дружина керує всіма репродуктивними програмами у господарстві, мій син – агротехнік і вже працює на території. Щодо дитини, то ми маємо намір підготувати її до роботи з худобою», – каже він.
Здійсніть екскурсію по фермі Фернандо
Вирощування, годівля та генетика: основа чудових результатів
Щоб отримати високу продуктивність, Estância Shalom використовує план KALIBER® від De Heus, який спрямований на вирощування молодняку здоровим та економним способом, використовуючи як еталон пропорції тварини щодо довжини, висоти та об’єму. При цьому тварина буде добре розвиненим, з високою продуктивністю і довголіттям.
План розділений на чотири фази: початок, молодість, статеве дозрівання та вагітність. Кожна фаза має різні харчові потреби, такі як білок, енергія, крохмаль, клітковина, мінерали та вітаміни. Раціони для кожної фази розроблені відповідно до потреб тварин і відповідають наявним на фермі кормам.
За результатами внутрішньогосподарського обстеження, у 2018 році першородні дали в середньому 10 980 літрів молока за 365 днів; у 2019 році вона досягла 11 500 на первісток; зараз, у 2020 році, він становить від 12 200 до 12 500 за 365 днів: «Це майже на п’ять літрів більше на добу, за три роки, тільки з покращенням вирощування телиць, харчування та генетики. На якісне харчування великий вплив мають результати», – каже Слетжес.
Підтримка сім'ї
Дружина керує всіма репродуктивними програмами в господарстві, син — агротехнік і вже працює на території. Щодо дитини, то ми маємо намір підготувати її до роботи з худобою», – каже він.
Довіра та партнерство
Партнерство між фермою Estância Shalom і De Heus почалося вісім років тому, коли багатонаціональна компанія прибула до Бразилії і в той же час, коли фермер заснував свою молочну ферму.
Sleutjes: «Загалом, кормові компанії найбільше стурбовані фазою лактації, яка представляє більшу економічну цінність. Інші етапи, як-от вирощування телят та ведення сухостійних корів, як правило, забуваються, незважаючи на те, що вони мають фінансовий вплив на ферму. Однак саме на цьому зосереджується De Heus, від народження теляти до виробництва, і ми мали значні покращення в стаді. Окрім високоякісної продукції, De Heus також пропонує знання для досягнення чудових результатів за допомогою досліджень, які, впроваджені на практиці, допомагають нам досягати наших цілей на фермі. Сьогодні я приймаю багато фермерів і техніків, також з інших країн, таких як Болівія, Уругвай та Аргентина, які хочуть побачити наші результати».